20170623 CG Kantoren Healing Offices

23 juni 2017

Kantoren waar de focus ligt op de gezondheid en het gemoedstoestand van het individu door een omgeving te creëren die een gezonde lifestyle ondersteunt en positieve gedragsveranderingen op gang brengt; waar gelukkige medewerkers zorgen voor een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Het Havengebouw is een kantoorgebouw aan De Ruijterkade in Amsterdam. Het gebouw staat op een prominente locatie aan het IJ. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Amsterdam is hier gevestigd.

In de jaren vijftig en zestig streefde de Amsterdamse gemeenteraad naar een verregaande cityvorming binnen de grachtengordel. Het Havengebouw is een van de weinige concretiseringen van de gemeenteplannen voor hoogbouw in de binnenstad uit de wederopbouwperiode van na de Tweede Wereldoorlog. De Amsterdamse gemeenteraad koos in 1953 voor een functionalistisch ontwerp van de befaamde architect Willem Dudok.

De Contactgroep Kantoren nodigt jullie graag uit een kijkje te komen nemen hoe het gebouw er anno 2017 bij staat. Voor ons is de Havenzaal gereserveerd op de bovenste verdieping, met uitzicht over het IJ en een schilderij van het Rijksmuseum aan de muur.

Er zijn twee presentaties:

  • Anicee Bauer van ontwerpstudio D/DOCK Design Studio introduceert bij ons innovatieve kantoorconcepten en door haar uitgewerkte concept van ‘Healing Offices’.
  • Arjen Raue, lid contactgroep, vertelt samen met onze gastheer over een in 2016 verricht onderzoek naar het binnenmilieu in het gebouw ter plaatse.

Aansluitend zullen jullie worden rondgeleid door het Havengebouw.
Leden Contactgroep Kantoren hebben gebruik kunnen maken van voorinschrijving. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


PROGRAMMA

09:00    Inloop
09:30    Innovatieve Kantoorconcepten en Healing Offices (Anicee Bauer, D/DOCK)
10:15    Discussie naar aanleiding van presentatie
10:30    Pauze en bijpraten
10:45    Onderzoek Binnenmilieuonderzoek Havengebouw 2016 (Arjen Raue en Eric van der Steen)
11:15    Rondgang Havengebouw
11:45    Overleg Contactgroep Kantoren (leden contactgroep)
12:45    Einde.

Locatie:
Havengebouw
De Ruijterkade 7
1013 AA Amsterdam

Aanmelden


Gerelateerde linksTerug naar overzicht