Staatssecretaris Van Ark opent NVvA-symposium

03 april 2019

Woensdag 10 en donderdag 11 april vindt het 28e symposium van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiënisten (NVvA) plaats op Woudschoten in Zeist. Met het oog op de campagne van het Ministerie van SZW rond beroepsziekten als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, reflecteren we als vereniging op onze eigen rol en zichtbaarheid. Dit komt terug in het programma dat opgebouwd is rond het thema ‘Arbeidshygiëne minder stoffig’.

We hebben ons als vereniging de laatste tijd al beter op de kaart weten te zetten bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit wordt concreet zichtbaar door de aanwezigheid van staatssecretaris Tamara van Ark. Zij zal het symposium openen en haar visie geven op de rol van arbeidshygiënisten en het vakgebied arbeidshygiëne bij veilig werken met (gevaarlijke) stoffen. Welke lessen heeft zij voor de arbeidshygiënisten?

Programma
Tijdens het symposium wordt binnen het thema in verschillende sessies gesproken over onder andere de verbinding met andere disciplines (veiligheidskundigen, bedrijfsartsen, etc.), het takenpakket van arbeidshygiënisten en het op de kaart zetten van het vakgebied. Tien sprekers delen hun ervaringen uit het vakgebied in ignite sessies (korte sessies van 5 minuten). Op de informatiemarkt kunnen bezoekers kennis nemen van nieuwe producten, diensten en opleidingen. Bekijk het volledige programma op www.arbeidshygiene.nl/symposium. Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan kun je je hier ook nog aanmelden. 

Bob van Beek-prijs beste scriptie
Traditiegetrouw wordt de Bob van Beek-prijs voor beste scriptie van het jaar uitgereikt, waar dit jaar een geldbedrag van € 1.500,= aan is verbonden. Een onafhankelijke jury van deskundigen uit het werkveld en de wetenschap beoordeelt ingezonden scripties van hbo-studenten van arbo-gerelateerde opleidingen. De winnaar ontvangt de Bob van Beek-prijs uit handen van NVvA-voorzitter Joost van Rooij.

 

Terug naar overzicht