Workshop NVvA op bijeenkomst voor preventiemedewerkers

17 juni 2019

Op 17 juni wordt de 5e Week van de RI&E officieel geopend tijdens een bijeenkomst speciaal voor preventiemedewerkers. Jan Kegelaer zal namens de NVvA een workshop verzorgen over de (verdiepende) RI&E.

Onderwerp van de Week van de RI&E en van de bijeenkomst is “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. Paul Kuijer van het NCvB zal het onderwerp introduceren met cijfers, de STOP-strategie en voorbeelden uit de praktijk. Tijdens de verschillende workshops, die in twee rondes worden gegeven, is er ruimte voor verdieping (fysieke belasting, gevaarlijke stoffen, gedrag en werkdruk en de (verdiepende) RI&E).

Jan Kegelaer zal ingaan op de rol van de RI&E bij het voorkomen van beroepsziekten en wat de preventiemedewerker hierin betekent. Hij zal veel nadruk leggen op de verdiepende RI&E en de rol van deskundigen om die goed uit te voeren, met uiteraard veel aandacht voor de rol van de arbeidshygiënist. Deze workshop sluit aan bij het actieplan waarin we het belang van ons vakgebied beter onder de aandacht willen krijgen, onder andere bij preventiemedewerkers.

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst. De bijeenkomst is uitsluitend voor preventiemedewerkers in bedrijven.

Over de Week van de RI&E

Tijdens de jaarlijks terugkerende Week van de RI&E organiseren brancheorganisaties, opleiders, arbodeskundigen, arbodiensten en andere intermediaire partijen activiteiten en acties rond de RI&E. Doel van de week is om met alle supporters samen de RI&E eens goed onder de aandacht te brengen. Meer informatie en alle acties kun je vinden op www.weekvanderie.nl.

Terug naar overzicht